1 av 2
Polisen tittar på platsen där bomben utanför skolan i Brindisi exploderade. Foto: Max Frigione/ Scanpix
2 av 2
Brandmän på plats efter explosionen. Många människor står utanför avspärrningar vid skolan i Brindisi. Foto: Max Frigione/ Scanpix

Bombexplosion på skola i södra Italien

I södra Italien har en bombexplosion ägt rum utanför en gymnasieskola i staden Brindisi. Tidigare uppgavs att två tonåriga studenter dödats, men sjukhuskällor talar fortfarande om ett dödsoffer. Flera allvarligt skadade vårdas just nu på sjukhus.

Sprängladdningar tros ha varit placerade i väskor som lämnats vid yrkesskolan IPSSS Morvillo Falcone. Bomberna utlöstes när de var på väg in på skolan på morgonen.

En representant för räddningsmyndigheter säger till Reuters att det är oklart om det var en eller två laddningar, men förklarar:

– Med tanke på effekten verkar det ha varit något mycket kraftfullt.

Alla skolor i Brindisi evakuerades efter dådet.

Vem som ligger bakom dådet är oklart, men italienska medier påpekar att institutet är döpt efter Francesca Morvillo Falcone, den legendariske antimaffiadomaren Giovanni Falcones fru.

Paret dödades tillsammans med tre livvakter den 23 maj 1992, då siciliansk maffia utlöste ett halvt ton med sprängmedel längs deras färdväg mellan Palermo och stadens flygplats.

Italiens inrikesminister Anna Maria Cancellieri säger i ett uttalande att något motiv till dådet ännu inte framkommit.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista