Mangs tidigare vän förhörs om dödshot

I dag fortsätter rättegången mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs. Flera vittnen ska höras om mordet på 20-årige Trez West Persson. Säkerhetssalen gästas även av en tidigare vän till Mangs, nu vittne, som den misstänkte seriemördaren ska ha dödshotat.

Säkerhetspådraget är fortsatt stort när fyra vittnen ska höras om mordet på 20-årige Trez West Persson och mordförsöket på hennes kamrat på Västra Skrävlinge Kyrkoväg sent en i oktober 2009.

I eftermiddag står Peter Mangs tidigare vänner i fokus då dödshotet mot en av dem ska avhandlas. En vecka före gripandet i november 2010 ska Peter Mangs inför sin kamrat ha erkänt mordet på Trez West Persson och sedan hotat döda sin kamrat om han gick till polisen. Åtalspunkten handlar om övergrepp i rättssak.

På torsdag backar parterna bandet till den 13 juni 2003 då en 66-årig man blev ihjälskjuten i sin lägenhet i Malmö, skriver TT.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista