I denna bil satt Trez West Persson när hon sköts ihjäl år 2009. I framrutan syns skotthål. Foto: Polisen

Trög inledning på rättegången mot Mangs

0:37 min

Den som hoppades på en dramatisk rättegångsdag i fallet med misstänkte seriemördaren Peter Mangs blev snabbt besviken. Bara efter en halvtimme tog man paus för att ett vittne uteblivit.

Innan det tidiga antiklimaxet med den avbrutna förhandlingen hade åhörare genomidit en långt ifrån pedagogiskt första vittnesförhör.

Ett vittne som sett bilen där Trez West Persson sköts ihjäl utsattes för korsförhör där Mangs försvarare försökte skjuta vittnets trovärdighet i sank.

Efter ett tag avbröt domaren.

”För tredje gången ska jag nu försöka avsluta vittnesförhöret”, sa han.

Det enda som framkommit från det manliga vittnet var att han sett en bil stå och rusa i ett mörkt område i närheten av var han befann sig. Samtidigt hörde han kraftiga knallar.

Han stod långt ifrån och såg inga personer.

När mannen lämnat vittnesbåset, utan att Peter Mangs på något sätt kommenterat uppgifterna, kallades nästa vittne.

Det dök dock inte upp. Några andra vittnen fanns inte heller på plats och domaren gjorde paus i rättegången till halv tio på förmiddagen. Då hade rättegången pågått i 30 minuter.

Senare uppdatering:

Vittnet som skulle vittnat därpå uteblev också. Enligt uppgift till Sveriges Radio ska vittnena kallas till torsdagens förhandling - dag 4 i rättegången mot Peter Mangs.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista