Flygkonkurs påverkar hela södra Sverige

0:43 min

Flygbolaget Skyways konkurs får konsekvenser för stora delar av flygtrafiken i sydöstra Sverige, till exempel drabbas Kristianstad och Växjö hårt.

– Jag tycker att det är extremt tråkigt att en flygoperatör som Skyways måste gå i konkurs. Det är ju inte särskilt bra för branschen, säger Jens Harrysson, vd för Blekingeflyg.

Skyways begäran om konkurs får ringar på vattnet i stora delar av sydöstra Sverige. De nära 40 000 passagerarna som flugit från Kristianstad står helt plötsligt utan avgångar och i Växjö återstår bara ett bolag.

Det här gör att blickarna från framför allt Kristianstad riktas mot flygplatsen i Kallinge i Blekinge som redan i morse fick ta emot resenärer från nordöstra Skåne.

– Det har fungerat bra och de har kommit iväg med maskinerna som gick vid 9-snåret härifrån Ronneby. Det är jättekul att kunna hjälpa till, säger Mona Grönqvist, flygstationschef i Kallinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista