Mangs advokat pressade mordoffrets son

När rättegången mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs i dag fortsatte vittnade sonen till den 66-årige man som sköts till döds 2003. Sonen hade kallats av försvaret och pressades stundtals hårt av Peter Mangs advokater.

Precis som när det gällde det tidigare avhandlade mordet och mordförsöket 2009, så är försvarets inriktning att peka på faktorer som ger utrymme för en annan gärningsman än Peter Mangs.

Advokat Norking pekade till exempel på att fingeravtryck på mordplatsen inte har gått att knyta till Mangs.

Sonen till mordoffret hörs sedan på begäran av försvaret. Han berättar att han blev uppringd av polisen som meddelade att hans far dött en naturlig död. Men i lägenheten hittade sonen mycket blod.

– Jag blev misstänksam och ifrågasatte uppgiften. Det var även viss oordning i lägenheten, säger han.

Han berättade att han flyttade på några saker för att täcka över blodet och att han stannade i lägenheten mellan en och tre timmar.

Mangs advokat Montan förde sedan in förhöret på faderns politiska engagemang.

– Min far var inte politisk flykting. Det var jag som var flyktingen och pappa kom hit sist av alla i familjen, svarar sonen.

Han berättade att pappan var trogen den tidigare shahen av Iran och ibland gjorde debattinlägg i närradio under pseudonym.

– Han ville leva ett diskret liv och inte umgås så mycket med sina landsmän.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista