Strejken utvidgades i dag och berör nu omkring 4 500 anställda. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.

Inget slut på byggstrejken i dag

0:59 min

Det blir ingen lösning på byggstrejken i dag, enligt arbetsgivarsidan i konflikten. Henrik Boman, förhandlingschef för Plåtslageriernas Riksförbund, säger att parterna inte hinner klart.

– Nej, det kommer det inte att bli något avtal, säger han.

Hur kan du veta det?

– Som det är just nu står vi för långt ifrån varandra för att nå en rimlig lösning från bägge sidor.

Det har kommit signaler i dag om att en lösning på strejken bland plåtslagare och vvs-arbetare var på väg. Men nu är läget låst igen, även om de intensiva förhandlingarna fortsätter under eftermiddagen, kvällen och kanske också natten.

Strejken utvidgades i dag och berör nu omkring 4 500 anställda om man räknar med dem som arbetsgivarna lockoutat. Det är fortfarande samma stötestenar, arbetstider och villkor för lärlingar.

Arbetsgivarna uppger i dag att konflikten nu kostar deras företag mer än 200 miljoner kronor om dagen. Men förhandlingschef Henrik Boman på Plåtsslageriernas Riksförbund tänker fortsätta säga nej till fackets Byggnads krav.

– Vi vet naturligtvis att Byggnads har en stor strejkkassa. I deras värld kanske vi är små, men vi gör ett försök att utifrån detta nå acceptabla villkor, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista