1 av 2
Fotomontage: Sveriges Radio/Scanpix.
2 av 2
Christer Björkman säger till Svensktoppen att Loreen är oerhört noga med att skilja på sitt privata engagemang och det yrkesmässiga.

Azerbajdzjanska regimen kritiserar Loreen

2:48 min

Myndigheterna i Azerbajdzjan retar upp sig på att den svenska sångerskan Loreen tidigare i veckan träffade människorättsaktivister i Baku, bara dagar före finalen i schlager-EM.

– EBU måste ingripa och stoppa dessa politiserade handlingar, säger Ali Hasanov, företrädare för det azeriska presidentkansliet, till nyhetsbyrån Trend, med syftning på den europeiska public service-organisationen.

På torsdagen greps ett 30-tal demonstranter av polis i Baku, anklagade för otillåtna protester. Poliser, vissa civilklädda, rusade in i folkmassan och släpade iväg demonstranter till väntande skåpbilar.

"Vi vill ha tv för alla, inte Ilham-tv", löd texten på ett plakat som demonstranter höll upp utanför tv-huset i huvudstaden.

President Ilham Aliyevs åtgärder och tal brukar dominera nyhetsutbudet i Azerbajdzjan.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista