1 av 2
Fotomontage: Sveriges Radio/Scanpix.
2 av 2
Christer Björkman säger till Svensktoppen att Loreen är oerhört noga med att skilja på sitt privata engagemang och det yrkesmässiga.

Azerbajdzjanska regimen kritiserar Loreen

"Skiljer på sitt privata engagemang och det yrkesmässiga"
2:48 min

Myndigheterna i Azerbajdzjan retar upp sig på att den svenska sångerskan Loreen tidigare i veckan träffade människorättsaktivister i Baku, bara dagar före finalen i schlager-EM.

– EBU måste ingripa och stoppa dessa politiserade handlingar, säger Ali Hasanov, företrädare för det azeriska presidentkansliet, till nyhetsbyrån Trend, med syftning på den europeiska public service-organisationen.

På torsdagen greps ett 30-tal demonstranter av polis i Baku, anklagade för otillåtna protester. Poliser, vissa civilklädda, rusade in i folkmassan och släpade iväg demonstranter till väntande skåpbilar.

"Vi vill ha tv för alla, inte Ilham-tv", löd texten på ett plakat som demonstranter höll upp utanför tv-huset i huvudstaden.

President Ilham Aliyevs åtgärder och tal brukar dominera nyhetsutbudet i Azerbajdzjan.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".