Under dagens förhör hävdade Peter Mangs att han trivs i häktet. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix.

Mangs undrade hur det känns att döda

5:18 min

När åklagaren i dag gick igenom bevisningen i det tredje mord Peter Mangs står åtalad för visade sig att den tekniska bevisningen är svag. Den åtalade frågades ut om sitt intresse för kannibalism och våld.

Det 23-åriga mordoffret träffades av ett skott i huvudet och avled senare på sjukhuset till följd av skottskadan.

En kula säkrades i en dörr vid offrets bostad. När Mangs greps i november 2010 gjordes en jämförelse med vapen som beslagtagits i hans bostad och den påträffade kulan.

Resultatet från den tekniska undersökningen visar att kulorna avlossats från samma typ av vapen, enligt kammaråklagare Håkan Larsson. Men kulan överensstämmer bara svagt med kulor från Mangs vapen och inga fingeravtryck eller dna binder Mangs till brottsplatsen.

– Mangs förnekar brott. Han har inte varit vid platsen och offret är ingen person han träffat, sett eller hört talas om innan brotten uppmärksammats i media. Det finns inget som binder honom till brottet, säger försvarare Douglas Norking.

Åklagaren menar att Mangs binds till mordet genom det tips åklagaren menar att han anonymt har lämnat till polisen där detaljerade uppgifter om mordet fanns med.

När Mangs själv frågades ut av åklagaren framkom att den åtalade i tidigare kontakter med psykiatrin har uttryckt intresse för kannibalism och att han har undrat hur det skulle kännas att döda någon. När han nu förhörs nekar han till att han har haft sådana tankar.

Den åtalade menade också att han inte minns vad han gjorde den dag 23-åringen sköts ihjäl. Åklagaren undrade hur det kommer sig att Mangs, under tiden i häktet, inte har funderat över vad han gjorde de akturella dagen.

– Jag trivs i häktet, svarade Peter Mangs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista