Peter Mangs. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.

Mangs försvar pekar på alternativ förövare

I rättegången mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs vittnade i dag ett grannpar till ett av mordoffren. Mangs advokat siktade i förhören in sig på de hot som tidigare förts fram mot flera grannar i huset, och att det skulle kunna finnas en alternativ gärningsman. Enligt kammaråklagaren hänger dock hoten inte ihop med mordet.

Mannen i grannparet vittnade om att han på väg hemifrån upptäckte 23-åringen liggandes på rygg vid trappan. P4 Malmöhus liverapporterar från tingsrätten i Malmö om vad som sägs i rättssalen.

– Blicken var tom och det var inga livstecken i honom, sa mannen i förhör i dag.

Hans fru hade tidigare samma morgon hört en kraftig smäll och sedan en dunk när dörren till trapphuset stängts. Hon sa i dag att hon var säker på att smällen som hon hört var skottet som dödade 23-åringen.

Mangs försvarsadvokat försökte lyfta fram en alternativ gärningsman och förhörde kvinnan om hot som flera i huset utsatts för. Kvinnan uppgav att flera grannar blivit telefonhotade, inklusive hon själv. Hon berättade även att någon klottrat hot i hissen mot hennes man.

Paret polisanmälde hoten 2000 och 2001. Kammaråklagaren sa efter att advokaten förhört vittnet att de inte anser att hoten och mordet hänger ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".