1 av 2
Även i fredags drabbades tågresenärer på Stockholm central av ett tågstopp. Foto: Emma Hultgren/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.

Stopp i all tågtrafik norr om Stockholm

1:01 min

Ett elfel i Häggvik norr om Stockholm orsakade stopp i trafiken. Ett stort antal tåg i norrgående riktning stod helt stilla under tisdagen; pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express påverkades av stoppet.

– Passagerarna på SJ:s tåg och på Arlanda Express är evakuerade sedan ett par slag tillbaka, säger Bodil Sonesson, informatör vid Trafikverket.

Elfelet inträffade vid halvnio tiden på morgonen och beror enligt Trafikverket på en kabelbrand i Häggvik, norr om Stockholm. Tåg i norrgående riktning mot Gävle Sundsvall, Dalarna och Östersund från Stockholms central har påverkats av elfelet. Även pendeltåget söderut har drabbats av kraftiga förseningar till följd av stoppet.

Uppsalabon Calle Elfström åkte med tåget mot Stockholm klockan åtta på morgonen, men tåget kom bara till Arlanda.

– Vi hann bara förbi Arlanda förrän tåget stannade och blev stående. En och en halv timme blev vi stående stilla innan vi backade in i Arlandatunneln och fick kliva av, säger Calle Elfström.

Elfelet efter kabelbranden åtgärdades på eftermiddagen och tågen kan återigen börja trafikera sträckan mellan Stockholm och Arlanda, uppger TT. Arbete pågår nu för att successivt få igång trafiken.

Men kapaciteten är fortsatt något reducerad och resenärer får räkna med förseningar resten av dagen. I morgon klockan 05.00 räknar Trafikverket med att all trafik ska rulla enligt tidtabell igen. Tills dess uppmanas resenärer att fortsätta följa trafikmeddelanden, rapporterar TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista