Hillary Clinton vill se en lösning i Syrien liknande den i Jemen. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix.

Syrien i fokus för samtalen under Clintons besök

"Vi fördömer gemensamt grymheterna i Syrien"
2:28 min

USA:s utrikesminister Hillary Clinton besöker Stockholm i dag och har bland andra träffat statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt. Diskussionerna har dominerats av läget i Syrien.

– Vi står enade i vårt fördömande av al-Assads och hans regims grymma och systematiska attacker. Och vi stöder starkt ett politiskt skifte som kan ge det syriska folket en bättre framtid, sa Hillary Clinton vid en presskonferens på Rosenbad i dag.

Clinton sa också att hon har haft samtal med den ryske utrikesministern Sergej Lavrov så sent som i går – och att det finns en diskussion om en lösning enligt Jemenmodellen.

I Jemen lämnade president Ali Abdullah Saleh sin post i utbyte mot åtalsimmunitet. Hillary Clinton sa att hon skulle vilja se en sådan lösning även i Syrien och antydde att en sådan lösning diskuteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".