En bild tagen med mobilkamera visar platsen där planet kraschade. Foto: Scanpix

Flygplan kraschade in i byggnad i Nigera

0:50 min

Ett passagerarflygplan med runt 150 personer ombord i Nigeria kraschade under söndagen i ett tättbefolkat område i landets största stad Lagos. Alla ombord har omkommit.

En tjock svart rökpelare bolmar upp från platsen där planet kraschade, och räddningsmanskap försöker släcka branden medan hundratals människor från kvarteren bredvid har samlats runt omkring för att se vad som hänt.

Inrikesplanet som kom från huvudstaden Abuja var på väg in för landning när något gick fel och planet kraschlandade in i ett mycket tättbefolkat kvarter, och kanade igenom minst två byggnader.

Chefen för civilflyget i Nigeria säger nu att det står klart att inga ombord har överlevt. Hur många på marken som kan ha dödats eller skadats finns det ännu inga säkra uppgifter om, inte heller vad som kan ha orsakat olyckan, men inspelningen från cockpit har upphittats och lämnats över till polis.

Nigerias president Goodluck Jonathan har nu i kväll utlyst en tre-dagars nationell sorgeperiod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista