Under morgonen tvingades rätten ta en paus för att lösa problem med ljudet. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix.

Räddades av sin plånbok när han sköts

När rättegången mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs i dag fortsatte togs skottlossningen mot tre personer utanför badplatset Aq-va-kul i Malmö i juni 2010 upp. En av männen som besköts hade en plånbok i metall som troligen räddade honom från svårare skador.

Åklagaren berättade att de tre männen var ute på flera krogar under kvällen och till sist bestämde sig för att ta en taxi till den nattklubb som då låg bredvid badhuset.

De tog en taxi dit och började, när de anlänt, korsa Regementsgata. Där blev de beskjutna med flera skott inifrån kanten av Kungsparken som ligger mitt emot badhuset Aq-va-kul. Tomhylsor har där påträffats på två ställen, berättade åklgare Wollstad,

Två av männen träffas, men blir inte allvarligt skadade. Dessutom fick både badhuset och nattklubben intill skyltar och ett par fönster sönderskjutna.

Wollstad säger att samtliga hylsor i en av högarna med tomhylsor stämmer med åtalade Peter Mangs vapen, däremot inte hylsorna i den andra högen.

En av männen blev skjuten i benet, men undgick skador genom ett metalletui och en mobiltelefon som han hade i ena byxfickan och som stoppade kulan.

En annan av männen upptäckte först efteråt att han hade fått ett brännmärke på ett av låren.

Åklagaren berättade också om anteckningar som har hittats i Mangs ägo där olika platser där det har varit skjutningar finns med.

Under morgonen tvingades rätten ta en paus för att lösa problem med ljudet. Tingsrätten egen inspelning hade havererat och rätten fick istället använda sig av Sveriges Radios ljud.

Den åtalade Peter Mangs förnekar, precis som i tidigare fall, brott.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista