1 av 3
Sonja Rapinoja-Johansson, Sofie Tedenstad och Cecila Joelsson är taggade inför matchen. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.
2 av 3
Mikael Olausson och Mikael Torsell tycker att det är go stämning i Kiev och att ukrainarna är trevliga. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.
3 av 3
Det roligaste att känna trycket inför matchen, tycker Kalle Johansson, Nicklas Joabsson, Tommy Nielsen och Henrik Westerdal. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.

Fans laddar inför Sveriges premiärmatch i EM

1:34 min

Nu återstår det bara fyra timmar till Sveriges premiärmatch i fotbolls-EM mot ett av värdländerna, Ukraina. På Camp Sweden och i fan zone börjar nu de svenska fansen samlas för att i gemensam marsch gå mot matcharenan.

Cecilia Joelsson, Sofie Tedensad och Sonja Rapinoja-Johansson är laddade.

– Ja, det är jättekul, ska blir riktigt spännande, säger Cecilia Joelsson.

– Jag hoppas att vi vinner matchen och att det blir bra stämning, säger Sofie Tedenstad.

– Det här fan zonet verkar vara hur bra som helst, så jag är taggad, säger Sonja Rapinoja-Johansson

Mikael Olausson och Mikael Torsell från Göteborg laddar med lite dricka inför samlingen och marschen om en liten stund. De är klädda i svenska landslagströjor och är två av många svenska fans här i Kiev. Enligt Svenska fotbollförbundet har det sålts minst 13 000 biljetter till svenskar till kvällens match.

– Det känns helt fantastiskt. Vädret är kanon och hela stämningen här på fanzone är grym!

– Det är underbart, det är go stämning och ukrainarna är ett vänligt folk. Vad beträffar matchen hoppas vi på vinst eller åtminstone oavgjort, säger göteborgarna.

Redan nu, flera timmar innan matchstart  så är det mycket folk som tagit sig till fanzonen. Mycket gult och blått eftersom både Sverige och Ukraina har de färgerna. Om ett par timmar är det dags för marschen och några som nog kommer vara rätt långt fram är Kalle Johansson, Nicklas Joabsson, Tommy Nielsen och Henrik Westerdal.

– Det roligaste är att känna trycket innan matchen, stämningen. Att visa att vi är här, att vi har tagit över Kiev. Sammanslutningen och kamratskapen är också bra, alla är med, säger Göteborgsgänget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista