1 av 4
Andreas Spångberg och Fredrik Andersson. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.
2 av 4
Magnus Lennartsson, Höllviken, omgiven av kompisar. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.
3 av 4
Karin Olausson och Thomas Carlsson från Upplands Väsby. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.
4 av 4
Kenneth Petersson från Kungälv, omgiven av något gladare Ukrainafans. Foto: Lotta Myhrén/Sveriges Radio.

"Lika hade varit helt rättvist"

1:54 min

Förlust i EM-premiären för Sverige. På plats fanns flera sektioner med svenska fans, över 15 000. Efter match var det besvikna svenskar som fick lunka från arenan. Som Andreas Spångberg och Fredrik Andersson från Göteborg.

– Det känns för jävligt helt enkelt. Jag tycker att lika hade varit helt rättvist, säger Andreas Spångberg.

Hur stor var glädjen när Sverige tog ledningen?

- Den var väldigt stor, det var lite förvånande. Jävlar vad det bröt ut. Det var riktigt härligt. En liten stund... Sen var det åt skogen igen, säger Fredrik Andersson

Glädjen på läktaren var enorm, när Sverige tog ledningen in en bit in i andra halvlek. Men den varade några minuter och ytterligare en fem minuter senare stod det ju 2-1 till Ukraina, som ju också blev slutresultatet.

Karin Olausson och Thomas Carlsson kommer från Upplands Väsby. De är lite inne på att det redan kan vara kört för svensk vidkommande.

– Det känns nog som att vi kanske redan är ur det här EM redan. Egentligen skulle det varit 2-2, eller de kändes som en 2-2 match, men i och med att vi förlorade så tror jag det blir jättesvårt, säger Thomas Carlsson

Hur känner du det nu?

– Ja, det är lite tråkigt, när det bliv så här, säger Karin Olausson

Nu ser du nästan tårögd ut när du säger det.

– Jo, men det blir så.

Det var en otrolig mäktig känsla ute på läktarna.

– Det är häftigt, det är häftigt. Det är det, säger hon.

Överallt här utanför arenan hör man hejarrop och glada sånger. Det är ukrainarna som naturligtvis firar sin seger. Det här är inget som någon tagit för självklart att de skulle vinna över Sverige. En svensk som är lite extra besviken är Kenneth Paterson, som faktiskt missade Sveriges mål.

– Nu var jag ute och köpte öl precis just när han gjorde mål. Det kändes ju väldigt skönt att ha 1-0 ett tag. MEn att de snabbt skulle komma i underläge efter det, det var overkligt. Otroligt jobbigt, säger Kenneth Patersson.

Så du missade Sverige mål, men såg båda Ukrainas mål?

– Jag såg ju reprisen och såg båda Ukrainas. Så ingen bra dag...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista