Rätten i Glasgow har dömt Nasserdine Menni som skyldig till medhjälp. Foto: Ola Westerberg/Scanpix.

Döms som medskyldig till Stockholmsbomben

1:01 min

Det blev fällande dom mot den man som stått åtalad i Storbritannien för att ha hjälpt den så kallade stockholmsbombaren Taimour Abdulwahab.

Nasserdine Menni befinns skyldig till terrorbrott i samband med självmordsdådet i Stockholm i december 2010. Menni har stått anklagad för att ha varit den så kallade stockholmsbombaren Taimour Abdulwahabs finansiär.

Han ska tillsammans med Taimour Abdulwahab ha planerat självmordsdådet i Stockholm. Bevisningen har varit mängder med vittnen men framför allt bankutdrag som visar att Menni fört över ungefär 60 000 kronor till Abdulwhab.  Dessutom har Menni använt sig av flera  olika identiteter. 

Förvaret hävdade att pengarna egentligen skulle till Mennis familj i Algeriet, och att han behövt dom olika identiteterna för att kunna skaffa sig ett jobb, eftersom han vistades illegalt i landet.

Rättegången avslutades i onsdags och den jury som suttit i överläggningar i domstolen i Glasgow sedan dess, fattade sitt beslut om fällande dom på fredagseftermiddagen.

Menni frias dock för åtalspunkten medhjälp till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista