1 av 3
Pierce O'Farrill blev skjuten i foten och armen och fick ben krossade, men tackar Gud att han överlevde. Foto: Johan Bergendorff/SR.
2 av 3
Presenter vid Pierce O'Farrills sjuksäng. Foto: Johan Bergendorff/SR.
3 av 3
Johan Bergendorff påplats i Denver.

Läget fortfarande kritisk för skjutna i Denver

1:49 min

I USA har en del av de skottskadade offren för massakern på en biograf i Denver nu fått lämna sjukhuset. Ekots utsände har träffat 27-årige Pierce O'Farrill som berättar så här om vad som hände under batmanpremiären.

– Han kom ut från en branddörr bara 10 meter från där jag satt och jag kände hur han sprutade tårgas.

Pierce O'Farrill ligger i en sjuksäng med slangar och bandage lite var stans på kroppen. Han är omgiven av vänner och presenter, men när han tänker tillbaka på skräcken på bion så börjar han att skaka.

– Jag trodde ärligt talat att mina tår hade blivit avskjutna och jag låg där och sa ”jag har också blivit skjuten” och sen sköt han mig igen, han sköt mig rakt i armen.

Pierce blev först skjuten i foten. Sen blev han träffad i armen så att hans överarmsben krossades. Pierce och hans kompis försökte fly ut ur salongen, men benen bar honom inte och då trodde han att hans sista stund var kommen.

– Jag försökte bara ligga så stilla som möjligt. Jag bad och jag trodde ärligt talat att han skulle sätta vapnet mot mitt huvud och döda mig.

Tolv människor miste livet när den 24-årige svartklädde manen tog sig in och sköt vilt kring sig. Med gasmask, hjälm och skottsäker väst tömde magasinen från ett gevär och tre handeldvapen rakt i massan av barn och unga som såg fram emot att få se premiären på den senaste batmanfilmen Dark Knight Rising. 60 skadades, hälften är fortfarande kvar på sjukhus och för ett tiotal är läget kritiskt.

Pierce O'Farrill som är med i en missionskyrka i Denver ber för att skytten ska bli av med allt det hat och mörker han tydligen bär i sitt hjärta.

– Jag ber att Jesus på något sätt och vis ska finna sin väg in i hans hjärta, för hans hjärta är fullt med hat och mörker

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista