1 av 4
Helikoptern från The Royal Navy flög in över Tower Bridge där de olympiska ringarna stoltserar. Foto: Mona Hambraeus / Sveriges Radio.
2 av 4
Systrarna Evie och Millie Prince-Hodges ville inte missa den olympiska flammans ankomst till London. Foto: Mona Hambraeus / Sveriges Radio.
3 av 4
Många journalister och fotografer bevakade händelsen. Foto: Mona Hanbraeus / Sveriges Radio.
4 av 4
Helikoptern från The Royal Navy flög in över Tower Bridge där de olympiska ringarna stoltserar. Foto: Mona Hambraeus / Sveriges Radio.

Olympiska elden på plats i London

0:58 min

Nu på morgonen anlände den olympiska elden till London inför OS som invigs om en vecka. Elden flögs in med helikopter under spektakulära former, och många Londonbor hade gått ut för att titta.

Bland dem systrarna Millie och Evie Prince-Hodges, som gärna ville vara med om denna händelse.

– Jag kom hit för det här kommer man bara kunna vara med om en gång i livet och jag ville se det med egna ögon, säger Millie Prince-Hodges.

– Jag tyckte att helikoptrarna verkligen var coola, fortsätter lillasyster Evie Prince-Hodges.

Den olympiska elden har turnerat runt hela Storbritannien, och i kväll kom den till sist till centrala London. Den firades ned från en helikopter till slottet Towern, där den nu ska ligga i säkert förvar över natten tillsammans med kronjuvelerna.

Många Londonbor stod och höll utkik när helikoptrarna kom flygande, och en av dem som fick en glimt av flamman, var Millie Prince-Hodges.

– Jag såg flamman några gånger, men den var långt borta.

Med bara en vecka kvar till OS-starten intensifieras nu förberedelserna. Den olympiska flamman kommer att färdas runt i Londons alla distrikt den kommande veckan, för att på fredag tända den olympiska elden under invigningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista