1 av 2
Många av stadens gator låg på söndagen under en meter vatten och nära 500 flyg har fått ställas in. Foto: AP Photo/Scanpix.
2 av 2
Foto: AP Photo/Scanpix.

Många döda efter regnoväder i Peking

I Kina har minst 37 personer dött efter regn i helgen - i Peking det kraftigaste regnet på över 60 år. Det uppger statlig media i Kina.

Över 30 000 människor uppges ha evakuerats från Peking, de flesta från de bergiga distrikten i stadens utkanter där flera jordskred inträffat, uppger AFP som hänvisar till statliga medier.

Många människor, däribland räddningsarbetare, har anmälts som saknade och kinesiska medier räknar med att dödssiffrorna kan komma att stiga.

De flesta av dödsolyckorna inträffade i trafiken och när överbelastade tak kollapsade. Många av stadens gator låg på söndagen under en meter vatten och nära 500 flyg har fått ställas in.

Regnovädret är det värsta som staden sett på 61 år. Fortsatta skyfall väntas i nordöstra och sydvästra delarna av landet.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista