Misstänkte massmördaren James Eagan Holmes i rätten. Foto: RJ Sangosti/Scanpix

Skickade planen för biografmassakern i förväg

0:58 min

Det kommer nya uppgifter om biografmassakern i Colorado i USA. Nu visar det sig att den gripne för massakern, hade fyllt en anteckningsbok med detaljer och teckningar som visade hur morden skulle genomföras.

Boken hade han skickat till en psykiatrilärare på hans skola – men ingen öppnade paketet förrän efter massakern.

Uppgifterna kommer från nyhetskanalen Foxnews.com som citerar poliskällor.

En professor i psykiatri på Universitetsjukuset i Denver ringde polisen på måndagmorgonen och uppgav att han misstänkte att han fått ett paket från den 24-årige gärningsmannen.

FBI undersökte paketet, som visade sig komma från någon annan, men sökte sen igenom andra försändelser i sjukhusets postrum.

Då fann man ett annat paket med avsändare James Holmes, adresserat till psykiatern. I paketet fanns en anteckningsbok som beskrev massakern i text och skisser.

Paketet misstänks ha leget upp mot en vecka oöppnat. James Holmes väntar åtal nästa vecka för att ha mördat 12 människor och skadat ytterligare närmare 60 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista