Bröt nacken i Spendrupsreklam – ingen tar ansvar

1:27 min

Andreas Söderstam bröt nacken när han deltog i ett reklamevenemang för bryggeriet Spendrups i förra veckan, men varken Spendrups eller kommunikationsbyrån Concept store, som genomförde evenemanget, vill i nuläget utlova någon ersättning.

 – Jag tycker att det är väldigt, väldigt dåligt av de båda att inte ta något ansvar för det som har hänt. De bara skrattar åt mig och skiter i mig helt rent ut sagt, säger Andreas Söderstam.

Det var förra onsdagen som han var med sina vänner i Halmstad. De blev erbjudna att hoppa så kallad blobb. Det hela går ut på att man lägger sig i ena änden på en stor luftkudde i vattnet. Två personer ska sedan hoppa ner från flera meters höjd på andra sidan så att man flyger i väg och sedan landar i vattnet.

– Och det var jag som flög. 3, 4 meter kanske, säger Andreas Söderstam.

Den som ligger på kudden filmas och videon läggs ut på nätet i reklamsyfte. Andreas berättelse är ett exempel på en sådan video. Andreas Söderstam landade på nacken och han bröt sjätte kotan.

– Jag mår skit. Jag får inte köra bil, jag har sveda och värk och jag ska ha en halskrage i tre till fyra månader. Min semester är förstörd och min sommar är förstörd.

Trots att han hade en otrolig tur och slipper en förlamning så är det enligt läkare oklart hur skadan kommer att påverka honom i framtiden. Spendrups informationsdirektör Caroline Ekman, beklagar det som har skett och säger att säkerhetsansvaret ligger hos eventbolaget, som i sin tur väntar på beslut från deras försäkringsbolag.

Andreas Söderstams läkare har polisanmält händelsen.

Här hoppade Anders. Observera att det inte är han som hoppar i filmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.