Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan i London. Foto: Sang Tan/Scanpix.

Erdogan: Krävs internationella åtgärder i Syrien

Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan säger att det nu måste till internationella åtgärder för att stoppa den syriska regimens militära uppladdning i storstaden Aleppo i norr.

 – Det är en uppladding i Aleppo och risken finns för användning av massförstörelsevapen, och det är något vi inte kan fortsätta att bara observera och vara åskådare till, sa Erdogan på en presskonferens i London på fredagskvällen, tillsammans med sin brittiske kollega, David Cameron.

– Gemensamma steg måste tas av FN:s säkerhetsråd och Arabförbundet och vi måste arbeta tillsammans för att lösa situationen, sa Erdogan vidare.

Cameron sa samtidigt att Storbritannien och turkiet är mycket oroade över att Assad-regimen planerar något fruktansvärt i och omkring Aleppo.

– Något som är fullständigt oacceptabelt, sa Cameron och menade att den syriska regimen måste inse att den är orättmätig och måste sluta det den håller på med.

Ekot

Håll dig uppdaterad

Följ Ekot på Facebook
och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista