Nordkorea hårt drabbat av översvämningar

I Nordkorea har översvämningar efter skyfall krävt 88 liv de senaste veckorna, enligt statliga medier. Värst drabbat är två distrikt i södra Pyongan-provinsen.

Antalet som omkommit är betydligt högre än det som tidigare angivits, då det sades att åtta människor dött. På grund av slutenheten är det svårt att avgöra omfattningen av naturkatastrofer i landet.

Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA rapporterade tidigare i veckan om att ledaren Kim Jong-Un personligen skickat ut helikopterhjälp till ett 60-tal strandsatta kvinnor och barn i nordvästra Nordkorea.

Runt 30 000 hektar odlingar ska ha sköljts bort eller satts under vatten, enligt KCNA. Ett stort antal byggnader och vägsträckor ska också vara skadade.

Över 60 000 människor rapporteras också ha blivit hemlösa efter översvämningarna och tusentals hus har förstörts. På grund av omfattande avverkning är Nordkorea känsligt för just regnkatastrofer.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista