Översvämningarna som började den 18 juli har krävt 88 dödsoffer och 134 skadade. Foto: Scanpix. (Bilden är från Pyongyang, 2007.)

Varning för ännu mer regn i Nordkorea

Nordkorea varnade på söndagen för att nya regnstormar kommer att drabba landets norra och västra områden under de kommande dagarna. De senaste veckorna har översvämningarna krävt 88 liv och tiotusentals människor har förlorat sina hem.

Skyfallen kommer att dra in över stora delar av Nordkorea under söndagen och måndagen, varnade den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Men det är på västkusten och i den nordliga Jaganregionen som situationen blir som värst. Prognoser talar regnmängder på upp till 200 millimeter i början av nästa vecka.

Varningen kommer bara dagen efter att Nordkorea rapporterat om att översvämningarna som började den 18 juli krävt 88 dödsoffer och 134 skadade.

Dessutom har 60 000 personer fått sina hem förstörda och fabriker, vägar och stora skördar förstörts.

Nordkorea är särskilt utsatt för översvämningar efter årtionden av avskogning. Också förra sommaren dog och skadades ett stort antal personer i stormar och skyfall.

Ekot/AFP

Håll dig uppdaterad

Följ Ekot på Facebook
och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista