En ung kvinna sköts i en lägenhet i Sollentuna på måndagen. Foto: Lars Pehrson/Scanpix.

Tillståndet för skjuten flicka fortsatt kritiskt

Tillståndet för den 17-åriga flicka som sköts i en lägenhet i Sollentuna på måndagen är fortsatt kritiskt, bekräftar polisen.

– Tillståndet för flickan är fortsatt kritiskt, men hon är fortfarande vid liv, säger Jan Jonasson, informationsansvarig vid Norrortspolisen.

I och med det tar polisen tillbaka uppgifter man lämnade tidigt på morgonen om att flickan skulle ha avlidit. "Anledningen till detta beror på en kommunikationsmiss från polisen sida, vilket naturligtvis är djupt beklagligt."

Den 18-årige man som greps i samband med brottet sitter fortsatt anhållen misstänkt för mordförsök. Enligt polisen är offret och den misstänkte gärningsmannen bekanta med varandra sedan tidigare.

Mannen greps på gatan utanför lägenheten i samband med dådet, som skedde vid 13-tiden i måndags. Flickan fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Ytterligare tre män som befann sig i anslutning till lägenheten togs in till förhör. De har nu släppts och är inte misstänkta för något brott.

 – Vi kommer att hålla ytterligare förhör, antingen med dem eller med andra, säger Jan Jonasson.

Han vill inte i nuläget ge några uppgifter om vapnet som användes vid mordförsöket.

Ett 20-tal poliser arbetar nu intensivt med utredningen och området runt brottsplatsen är fortsatt avspärrat. Senast torsdag denna vecka ska åklagaren ta ställning i häktesfrågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".