Man häktad för mordbränder i Tibro

15-tal bränder har anlagts i Tibro under sommaren
1:17 min

En 56-årig man från Tibro utanför Skövde häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordbrand. Ett 15-tal bränder har under sommaren anlagts i Tibro, och det var i samband med den senaste branden i onsdags kväll som mannen greps.

– I samband med den senaste branden vid Dalviksgatan greps en 56-årig man, han är hemmahörande i Tibro och under förhören delgavs han misstanke om mordbrand.

– Kontakt togs med jouråklagare som då anhölls mannen. I dag blev han häktad på sannolika skäl misstänkt för två av bränderna, säger Teresia Lagnefors som är presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Totalt har ett 15-tal bränder anlagts i Tibro under sommaren. I onsdags kväll brann det för sjunde gången på Dalviksgatan i Tibro i år, och 56-åringen fanns själv på platsen, eftersom han deltog i en grupp av grannar som skulle förhindra fler bränder i området.

Men polisen, som redan hade misstankar mot mannen, gjorde under natten en husrannsakan hos honom. Det man hittade där, något polisen inte vill gå ut med vad det var, gjorde att mannen greps.

Och mannen häktades alltså i dag på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordbrand. Bland annat finns vittnesuppgifter från två olika personer vid två olika bränder. Mannen själv nekar till brott.

Nya misstankar kan komma att riktas mot den häktade mannen, men polisen utesluter inte heller att det kan finnas fler gärningsmän bakom de anlagda bränderna.

– Var utredningen leder vidare vet jag inte just nu, men det viktigaste är att det kanske blir lite lugnare för dem som har bott i det här området, säger Teresia Lagnefors vid polisen i Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".