Föräldrar till saknad 16-åring i Oslo vädjar

Den 16-åriga flicka som försvann i Oslo för snart en vecka sedan kan ha blivit bortförd. Nu vädjar föräldrarna till gärningsmannen att kontakta polisen.

"Hör av dig och gör det i tid. Släpp henne, snälla. Det är ju inte för sent, du är ingen mördare ännu", säger mamman i tidningen Verldens Gang.

Det har gått sex dygn sedan Sigrid Schjetne försvann. Trots att den norska polisen fått över 1 100 tips från allmänheten saknas fortfarande konkreta spår.

Förarna till de två bilar som observerats i området där Sigrid försvann natten till förra söndagen har inte gått att kontakta. Och på den strumpa som hittades utanför förskolan där hennes mobiltelefon och skor påträffades kort efter försvinnandet finns inga DNA-spår.

Men trots de få framstegen utesluter inte polisen att flickan fortfarande kan vara vid liv.

– Om hon ligger ute är tiden mer begränsad, men hålls hon fången kan hon vara i livet längre, säger polisinspektör Hanne Kristin Rohde.

Sigrid ska ha försvunnit när hon var på väg hem från en kompis. Men hennes vänner misstänker att det sista textmeddelande som skickades från hennes mobil inte skrevs av henne själv utan av den person som ligger bakom hennes försvinnande.

Sms:et, som lydde "Chillar hemma", skickades strax efter midnatt i söndags morse och var det sista livstecknet från 16-åringen.

– Jag tvivlar på att Sigrid skulle ha använt ordet "chillar", säger en av väninnorna till norska TV 2.

Polisen har begärt tillgång till 16-åringens Facebook-konto, men nekats av Facebook.

– Vi har gett polisen allt de bett om, inom de lagar och regler som finns, säger Jan Fredriksson, talesman för Facebook i Norden.

Tusentals frivilliga väntas i helgen delta i sökandet. Norsk polis har bett sina svenska kollegor att hålla utkik efter henne, skriver Expressen.

TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".