Ingen lösning i sikte för striderna i Syrien

Alla utländska försök att stoppa våldet i Syrien har misslyckats och i morse lämnade ledaren för FN:s nedlagda observatörsuppdrag Damaskus. Samtidigt kommer uppgifter om fortsatta strider i landet.

Regeringsstyrkor ska i dag ha attackerat rebellkontrollerade områden i landets största stad Aleppo med stridsvagnar och helikoptrar. Också från huvudstaden Damaskus rapporteras om våldsamma strider mellan rebeller och regeringsstyrkor.

Alla utländska försök att stoppa våldet i landet har misslyckats och i morse lämnade ledaren för FN:s nedlagda observatörsuppdrag, general Babacar Gaye, Damaskus. Uppdraget avslutades officiellt förra helgen.

En av syriska regimens få kvarvarande vänner är Iran, som enligt Hossein Taeb, chef för iranska Revolutionära gardets säkerhetstjänst, anser sig ha en skyldighet att skydda president Bashar al-Assads styre.

Iran ser al-Assads regering som del i en gemensam front mot väst, sa han till statliga iranska nyhetsbyrån Fars.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".