Bilbomb i Damaskus dödade 27

I Syrien dödades 27 personer på tisdagen, och flera skadades, när en bil exploderade i en av förorterna till huvudstaden Damaskus, enligt Syriska människorättsobservatoriet.

Explosionen skedde i närheten av en begravningsprocession, och var den tredje bilsprängningen på ett dygn i stadsdelen Jaramana.

Flyktingströmmarna från det krigshärjade landet ökar dramatiskt. Grannländerna har nu tagit emot fler än 214 000 människor som flytt över gränserna.

Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR har antalet som flyr ökat klart snabbare de senaste veckorna. Till Turkiet kommer så många som 5 000 per dag, och i Jordanien har antalet som kommer fördubblats den senaste veckan, till dryga 10 000 personer, rapporterar Reuters

På tisdagsmorgonen de östra delarna av huvudstaden Damaskus av armén, dagen efter att fler än 190 människor dödades runtom i landet, rapporterar AFP.

Enligt människorättsgrupper har fler än 25 000 människor dödats i Syrien sedan upproret mot president Bashar al-Assad  inleddes i mars förra året.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista