Mats Strandberg. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Mats Strandberg: "Omdömeslöst av båda"

Radiosporten kommer inte att förlänga kontraktet med reportern Mats Strandberg efter gårdagens webbsändning av AIK-Gefle, då den förre tv-kommentatorn Bosse Hansson hade släppts in i pressbåset och fällde nedsättande kommentarer om AIK:s spelare.

Radiosportens ledning är överens med Strandberg om att gårdagens webbsändning från Råsunda inte genomfördes på ett acceptabelt sätt. Bland annat satt förre tv-kommentatorn Bosse Hansson inne i Radiosportens hytt och fällde negativa kommentarer om AIK:s mörkhyade spelare, kommentarer som hördes i Radiosportens webbsändning.

Mats Strandberg gick i pension förra året men har haft frilansuppdrag för Radiosporten.

Enligt honom själv var det som hände i går väldigt olyckligt, men att hans kontrakt inte skulle förlängas var planerat sedan länge, säger han till Ekot.

– Det var ingen ytterligare match planerad för mig.

Radiosportens chef, Jacob Sillén, har haft möte med Mats Strandberg angående händelsen.

Tycker du själv att du gjorde något fel i går?

– Jag kunde definitivit ha gjort något annorlunda, jag skulle inte släppt in honom i hytten, det var jättedumt gjort av mig.

– Jag satt med lurar på mig och hörde inte vad han sa, det var jätteolyckliga omständigheter. Det var omdömeslöst både av mig och av honom och idiotiskt alltihopa, säger Mats Strandberg.

AIK Fotboll har beslutat att Bosse Hansson inte är välkommen tillbaka till pressläktaren på Råsunda.

– Han är välkommen på de övriga läktarna. Det ställs lite extra krav på sitt beteende när man sitter på pressläktaren, säger AIK Fotbolls vd Thomas Edselius till TT.

Mer om ämnet från Sveriges Radio

#text=5300598#
#text=5300270#
#text=5299801#
#text=5299763#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".