En historisk lagbild på Kungsbackas A-lag i ishockey, här ses Kings och Hanhals tillsammans efter sin första gemensamma träning i måndags. (Foto: Bengt Karlsson)

HK Kings och Hanhals IF går samman om spelarna får bestämma! A-lagen tränar redan ihop.

I måndags tränade (25 spelare) Kings och Hanhals A-lag gemensamt i gamla ishallen. I tisdags var det dags igen, samträning nu med 29 spelare.

–Det här blir ett lyft för ishockeyn, säger de båda initiativtagarna Johan Nyholm i Kings och Peter Dahlén i Hanhals som förhörde sig om att A-lagen mellan jul och nyår kunde träna ihop.

 

På premiärträningen i måndags märktes det tydligt att spelarna trivdes under ledning av Ingemar Olausson, Johnny Eliasson och Jesper Hagrenius. Klubbens båda materialförvaltare, Per Schönemann och Michael Henningsson bar gemensamt fram materialet.

–Om vi inte går samman nu så har vi inget hockeylag nästa säsong, säger Ola Rodéhn i Kings och får medhåll av de flesta av spelarna.

Frågan är nu vad styrelsen i de båda lagen säger om spelarna s idé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".