Reaktioner på inslagen om de utförsäkrade

Hej Mari, Va bra reportaget var idag! Just där är jag, jag är testad av Af både med ALI och arbetsprövning. Men får "nobben" av Fk. TACK för vad du gör! .
Martina


Tack för att du är en nörd! Den nördigheten bör rendera dig ett fint journalistpris, om jag finge bestämma. Du utför en av de viktigaste journalistiska uppdragen just nu. Och har envist gjort det under lång tid, när få förmått att verkligen gå bakom siffrorna. I stället har vi fått enskilda berättelserna från människor som helt fallit utanför det svenska välfärdssystemet som inte stämmer med den samtidiga bilden av ett Sverige som "minskat utanförskapet".
Hälsningar!
SocialPolitik
Maria Wallin
chefredaktör


Hej Mari, Lyssnade på inslaget i P1-morgon med Ulf Kristersson. Har även kollat Ekots inslag från igår. Det verkar som hela regeringen läser statistik som fan läser bibeln och har blivit siffertrixare. Lyssnade även på Anna-Maria Corazza Bildt i Studio Ett förra veckan. Är det en ny moderat strategi att avbryta hela tiden? Stå pa dig Mari
Kent Wizen


Hej Mari! Tack för ekoinslaget. Jag tillhör dem du tar upp i inslaget. Jag har ett halvtidsjobb av hälsoskäl - utmattningsdepression, stora sömnproblem och mkt hög stresskänslighet. Det jobb jag hade när jag blev utförsäkrad 2010-12-01 var på halvtid har jag kvar och jag har inte orkat jobba mer än så - egentligen knappt det. Min hälsa har försämrats under och pga processen med Fk. Sedan 1 oktober 2012 är jag heltidssjukskriven. Har inte fått någon rehabilitering och fått bristfällig info från Af och Fk så jag blev av med min SGI (sjukpenninggrundande inkomst). Åter igen - TACK för inslaget.


Hej Mari ! Ville tacka dej för att du belyser detta o talar för oss sjuka ,det är strongt gjort av dej. Är en kvinna på 49 år, som i sommar blir utförsäkrad för 2 gången ,jag har Reumatoid Artrit, Sjögrens Syndrom, Kroniskt smärtsyndrom samt numer även social fobi. Moderaterna bara ljuger o vinklar statistiken som det behagar dom. Det är fruktansvärt att hamna i denna myndighetskarusell. Fick ju komma tillbaka till sjukpenning efter min ALI ,men stressen som denna "Rehabkedja "innebär den tar knäcken på oss alla . Har varit sjuk sedan 2001 o haft tidsbegränsad sjukersättning i omgångar ,tills jag blev utförsäkrad 2010. För mej är det nu så att jag TÅL inte dom Reumatiska Bromsmedicinerna förmodligen pga SEN diagnos (ingen tog Blprover förrän e 8 år )på mej. Så nu är jag tillbaka till Primär V utan effektiv Broms med TVÅ reumatiska sjukdomar som gett mej Kroniskt smärtsyndrom. Om du vill använda dej av min historia på nåt vis, den är inte använd i media ännu, för att öppna ögonen på SVENSKA FOLKET hör av dej ang mer detaljerad berättelse. Vill tillägga att min HL på FK har varit underbart empatisk o försökt hjälpt mej så gott hon kunnat trots reglerna. Detta kan vem som helst hamna i o det är inte någon dans på rosor det kan jag försäkra. Återigen TACK MARI./
Anonym


Hej, ni ska ha kredit över er granskning av statistiken över hur många som verkligen återgått i arbete efter utförsäkringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista