Rök stiger från en byggnad i Gaza City där Hamas tv-kanal al-Aqsa har kontor. Foto: Mohammed Abed/Scanpix.

Raketer från båda håll mellan Israel och Gaza

För femte dagen fortsätter attackerna mellan Gaza och Israel. Israel har beskjutit landremsan från havet, hittills har 51 palestinier dödats varav hälften civila. Från Gaza har under morgonen över 25 raketer skjutits mot Israel.

– Så fort larmet går har folk 30 – 40 sekunder på sig att ta sig till skyddsrummen, säger polisen Micky Rosenfeldt till brittiska BBC, som rapporterar från staden Ashkelon där en missil från Gaza slog in i ett höghus vars fasad är fullpepprad av granathål.

Enligt Rosenfeldt är just nu mer än en och en halv miljon israeler måltavla för raketbeskjutningen från Gaza.

Men i Gaza har situationen förvärrats än mer sedan landremsan också attackeras från havet av israeliska krigsfartyg. Ett palestinskt mediahus där flera utländska tv-bolag fanns träffades tidigt i morse, ett centrum för Hamas, enligt Israel.

Den kände krönikören på tidningen Haaretz, Gideon Levy, anser dock att striderna är på väg att ta slut.

– Det är på väg mot slutet. Det är alltid värst de sista två dagarna och sedan kommer en uppgörelse. Men det kan förstås också spåra ur, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".