Foto: Bernat Armangue/Scanpix.

Dödligaste dygnet i Gaza sedan anfallen inleddes

1:37 min

Israels bombningar av Gaza har fortsatt under natten och minst tre palestinier har dödats i nya flyganfall. Antalet döda i Gaza har därmed stigit till runt 80, enligt palestinska källor. Minst hälften av de döda är civila och i en attack dödades en hel familj.

På tv-kanalen al-Jazeera syns hur Gazabor gräver i rasmassorna av det som var familjen Dallos hus.

I går slog en missil ner i byggnaden. Minst fyra små barn dödades tillsammans med flera kvinnor och män. Barnens små kroppar ligger bredvid varandra på bilder som spridits över världen från sjukhus i Gaza.

Enligt den israeliska tidningen Haaretz var bombningen av huset ett misstag, den israeliska militären har sagt att attacken egentligen var riktad mot en medlem i Hamas, men att det blev ett tekniskt fel och att armén nu undersöker varför civila drabbades.

Medan Israels premiärminister i går sa att 1 000 terroristmål angripits i Gaza, är den dödade familjen ett tydligt exempel på utsattheten hos civila i tättbefolkade Gaza.

Gårdagen i Gaza var den dödligaste sedan flygattackerna inleddes, säger Ashraf al-Qudra från hälsoministeriet i Gaza, till al-Jazeera.

– Enligt talesmannen är minst hälften av dem som dödats hittills civila, bland dem kvinnor och barn.

Samtidigt har flera hundra raketer avlossats från Gaza mot mål i Israel och den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu sa i går att han är beredd att utvidga operationen om Hamas fortsätter att avfyra raketer mot Israel.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har uppmanat parterna att sluta med attackerna och reser i dag till Kairo för att delta i samtal om en vapenvila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista