– Sverigedemokraternas ekonomiske talesperson Johnny Skalin riksdagsdebuterar i budgetdebatten. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Nygammal SD-talesman efter Almqvist

Riksdagsmannen Johnny Skalin tar tillfälligt över som ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna, skriver Svenska Dagbladet. Det är en post han haft tidigare, men petats ifrån.

I förra veckan lämnade Erik Almqvist sina uppdrag i partiet, bland annat som ekonomisk-politisk talesman, men han sitter tills vidare kvar i Riksdagen. Anledningen är den film som visar hur han skrek rasistiska och sexistiska ord under ett bråk på Kungsgatan 2010.

Talespersonen i rättspolitiska frågor, Kent Ekeroth, var också mer under bråket och har också tills vidare lämnat sina uppdrag. Christian Westling var också med, och han har lämnat uppdragen för SD i Stockholm.

Nu utses alltså Johnny Skalin tillfälligt till talesperson i ekonomisk-politiska frågor. Han hade den posten efter valet, men fick lämna den i börja av året, eftersom hans insats i flera debatter bedömdes som allt för svag.

SD:s pressekreterare säger till Svenska Dagbladet att lösningen är tillfälligt, och att partiet för diskussioner om vem som ska sitta i vilket utskott.

– Det kommer att bli en rockad som påverkar flera av våra ledamöter, säger Martin Kinnunen.

 Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".