Flera skadade i bussexplosion i Tel Aviv

Minst tio personer har skadats eller dödats av en explosion på en buss i Tel Aviv, uppger Reuters. Polisen kallar det ett terrordåd, men det är inte helt klarlagt vad som orsakade explosionen.

Israelisk tv visade bilder på en rökfylld buss med krossade glasrutor. Bussattentatet ska ha genomförts i Tel Avivs centrum.

-- De flesta skadades lindrigt, säger Ofir Gendelman, talesman för Netanyahu, till Reuters.

Han har även twittrat att det är fråga om ett terrordåd och att en andra bomb ska ha hittats ombord på bussen.

Ingenting tyder på att dagens explosion skulle vara en självmordsattack.

– Uppgifter som jag hör från Tel Aviv är att polisen nu letar efter en man som ska ha placerat en väska på bussen, säger Björn Brenner, doktorand vid Försvarshögskolan som inriktar sig på konflikten mellan Israel och Palestina, till TT.

Skottlossning i luften för att fira utbröt i Gaza stad när lokala radiostationer rapporterade om explosionen i Tel Aviv. Hamas talesperson Sami Abu Zuhri hyllar bombdådet, men utan att ta på sig skulden för det.

– Hamas välsignar attacken i Tel Aviv och ser den som ett naturligt sval på de israeliska massakrerna i Gaza, säger han till Reuters.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista