1 av 2
2 av 2
Israelisk polis spärrar av området framför bussen. Foto: Jonathan Nackstrand/Scanpix.

Flera skadade i bussexplosion i Tel Aviv

"Bådar inte gott"
2:13 min

Israeliska medier rapporterar att minst 21 personer har skadats av en explosion på en buss i Tel Aviv, i vad som av israeliska politiker kallas ett bombdåd. Samtidigt fortsätter attackerna mot Gaza, där Ekots utsända befinner sig.

Israelisk tv visade bilder på en rökfylld buss med krossade glasrutor. Exakt vad som orsakade explosionen är ännu oklart, men israeliska politiker kallar det ett terrorattentat. Explosionen inträffade i närheten av det israeliska försvarsministeriet.

– Polisen grep först en misstänkt gärningsman, men uppges nu ha släppt samma person. Man letar efter en gärningsman och eventuellt också en kvinna, säger Ekots Cecilia Uddén, som just nu befinner sig i Gaza. 

Vad kan du berätta om nattens och förmiddagens attacker i Gaza?

 – Här i Gaza hördes alldeles nyss tre stycken mycket kraftiga explosioner i  närheten av hotellet där jag befinner mig. Flyganfallen har fortsatt under natten, hotellet där vi skandinaviska journalister bor skakades som av en jordbävning.

– Det är mycket kraftiga explosioner, bombattacker och beskjutning från havet. Nätterna är alltid värst och skräcken finns överallt hos alla man pratar med här i Gaza, de säger att det finns inga säkra platser.

Förhandlingarna mellan palestinier och israeler strandade under natten, något som inte bådar gott, enligt Uddén. I israeliska medier säger man att försvarsminister Ehud Barack hade gått med på Egyptens villkor i denna vapenvila, men att premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesminister Lieberman inte gjorde det.

– Hur det ser ut i förhandlingarna just nu är mycket oklart, Hillary Clinton åker skytteltrafik mellan de olika länderna för att försöka bistå i förhandlingarna om vapenvila - något som alla människor jag träffar nu hett eftertraktar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".