Fjorton personer omkom i brand i Tyskland

"En olycka vars omfattning vår stad hittills inte varit närheten av"
1:15 min

Fjorton personer dog i dag i en explosionsartad brand på en arbetsplats för personer med funktionshinder i Sydtyskland. Ytterligare åtta personer skadades i katastrofen.

– Det är en olycka vars omfattning vår stad hittills inte varit närheten av, sa en synbart och hörbart tagen presstalesperson för räddningstjänsten i den lilla staden Titisee - Neustadt i det sydvästra hörnet av Tyskland när han berättade att 14 personer omkommit i den svåra branden.

Ytterligare åtta personer har skadats, men väntas överleva.

Det var strax efter lunch som den explosionsartade branden utbröt på arbetsplatsen där 120 personer med olika former av funktionshinder arbetar.

Flera av de omkomna antas ha blivit eldens och rökens offer eftersom de helt enkelt inte kunde röra sig av egen kraft.

Men även en person ur personalen på arbetsplatsen ska ha omkommit. Enligt flera tyska medier ska branden ha berott på någon form av gasexplosion i ett lagerutrymme, men enligt polisen kommer de ta flera dagar att reda ut vad som egentligen hände.

Hjärtskärande scener utspelade sig när flera av de skadade bars ut av brandmän via byggnadens trappor.

Regeringschefen i delstaten Baden Würtenberg kom på måndagskvällen till olycksplatsen och Tysklands förbundskansler Angela Merkel har sänt sina kondoleanser till offrens anhöriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".