1 av 2
Restaurang Malmen på SSAB. Anställda på företaget får både kortad arbetstid och sänkt lön. Foto: Samed Salman/Sveriges Radio.
2 av 2
Stefan Enbom, platschef vid SSAB i Luleå.

Fackligt ja till tillfälligt sänkt lön på SSAB i Luleå

"Ser ingen annan utväg i det här läget"
2:01 min

IF Metalls fackklubb vid SSAB i Luleå har sagt ja till förslaget om sänkt lön för arbetarna. På så sätt hoppas man kunna undvika flera varsel inom företaget. Men för att uppgörelsen ska gälla krävs att fackklubbarna i Borlänge och Oxelösund går med på samma sak.

– Det är tråkigt att göra det här, men man ser ingen annan utväg i det här läget. Det är inte alls att likställa med SAS-uppgörelsen, säger Bert Johansson, som är ordförande för IF Metall på SSAB i Luleå.

Stålkoncernen varslade nyligen 450 personer i Borlänge, Oxelösund och Luleå. Sedan dess har facken på orterna diskuterat ett förslag från arbetsgivaren om att gå ner i lön men också i arbetstid för att på så sätt kunna spara pengar och undvika fler varsel.

– Vi måste sänka våra kostnader och alternativet är att det förmodligen hade blivit diskussioner om ytterligare varsel och uppsägningar, säger Stefan Enbom, platschef vid SSAB i Luleå.

Uppgörelsen i Luleå innebär sänkt arbetstid till motsvarande en fyradagarsvecka, fast med 90 procent av lönen under det kommande halvåret. Det finns en garanti om att den uteblivna lönen kommer betalas ut när SSAB har ekonomi för det.

Men uppgörelsen blir inte verklighet förrän facken vid SSAB i Borlänge och Oxelösund gått med på samma sak.

I kväll hålls det medlemsmöte i Borlänge och i morgon i Oxelösund.

– Minst 70 procent av alla 6500 anställda i SSAB EMEA måste omfattas av det här. Annars kommer vi inte att genomföra det, säger Stefan Enbom.

I och med den ekonomiska nedgången 2009 tecknade omkring 350 företag inom metallsektorn lokala krisavtal som också kunde innebära kortad arbetstid och sänkta löner.

Men enligt IF Metall är skillnaden nu att det finns en garanti på att få tillbaka den lön som uteblir det kommande halvåret.

– När hela den här perioden är klar så innebär det att man jobbat mindre men man har haft samma betalning. Det innebär egentligen att per timme har lönen ökat, säger Veli-Pekka Säikkälä, avtalssekreterare på IF Metall.

Kommentera: Är det bra med kortad arbetstid och tillfälligt sänkt lön?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".