Sveriges Radios "Harlem Shake"

Harlem Shake - ett internet-mem som tagit världen med storm under februari. Här är Sveriges Radios olika redaktioners egna bidrag till en mer dansande värld.

Harlem shake är en dans som börjar med att en person rör sig till musiken från Brooklynbaserade artisten Baauers låt ”Harlem shake”. Runt om personen finns en eller flera andra som är upptagna med annat. Efter cirka 15 sekunder kommer musiken igång då ser man att alla i rummet dansar ohämmat.

Det hela började med att fem tonårskillar i Australien  lade upp ett klipp på videosajten Youtube. De filmade sig själv där en av killarna står och utför en rörelse med en hjälm på huvudet.

Medan killen med hjälmen står och dansar sitter hans kompisar och spelar Tv-spel eller håller på med datorn. Efter 15 sekunder in i låten kommer basen igång på riktigt och då klipps videon och det man ser då är att alla killarna dansar galet. En av killarna har även klätt av sig till endast underkläder en annan har ställt sig på en stol och dansar mot en vägg.

Det som sker därefter är att videon sprids väldigt snabbt och just nu har 14,6 miljoner människor sett klippet. Det har även kommit upp flera olika tolkningar av dansen. Brandmän i Borås, polisen i Södertälje, Sveriges Radio och en version under vatten är bara några olika tolkningar som har gjorts av Harlem shake.

Dervis Kilic

Ekot


P4 Gotland

P4 Väst

P4 Extra

PP3

P4 Västerbotten

P4 Jämtland

Metropol

Junior i P4/ P4 Kronoberg

Ligga med P3 - Harlem Fake

P4 Blekinge

P4 Skaraborg