Dramatiskt val med osäker utgång i Italien

2:07 min

Valet i Italien följs med spänning runt om i världen. Den ekonomiska krisen och det skuldsatta Italien oroar inte bara italienarna själva, utan också ledarna för andra euroländer, som hoppas att åtstramningspolitiken ska fortsätta. Men valutgången är osäker och det kan bli en ny instabil politisk sits.

– Basta Berlusconi! Nu räcker det Berlusconi,  skrek tre tjejer med bara bröst, som rusade in i vallokalen i Milano, där Silvio Berlusconi röstade i dag.

Tjejerna släpades ut av poliser och tv-fotograferna gjorde sitt bästa för att zooma in feministerna.

Silvio Berlusconi har gjort en rekordartad comeback i denna valrörelse efter att varit politiskt dödförklarad. Finansmarknaderna och eurogruppens ledare ryser.

De hoppas på att Mario Monti ska bli kvar vid makten. Mest sannolikt är att Bersani vinner och kanske måste ta stöd av ekonomiprofessorn Mario Monti. Just den kombinationen visade sig en ung väljare Pietro, som hastade ut ur från vallokalen här i Prati, ha röstat på.

Valdeltagandet har varit lägre idag än förra gången 2008. Valet fortsätter även i morgon till klockan tre. De första resultaten väntas vid femtiden.