Sergeant om Försvaret: Verksamheten är hotad

1:19 min

Diskussionerna kring Försvarets budget har spridit sig till de olika regementena. Peter Johansson som är sergeant vid Livgardet i Kungsängen utanför Stockholm känner starkt att verksamheten är hotad.

– I grund och botten handlar det om legitimitet. Att försvara att Försvarsmakten över huvud taget ska få existera. Utan att vi kan driva vår huvudtjänst så har vi inget existensberättigande över huvud taget, säger Peter Johansson.

Vad krävs för att bedriva er verksamhet?

– Antingen får man skära ner verksamheten och begränsa legitimiteten och ambitionsnivån, eller så får man skjuta till mer pengar så att vi kan göra det vi har betalt för att göra.

Hur ser du på din egen framtid inom Försvaret?

– Det blir ju svårt att motivera för mig och andra anställda att stanna kvar i en verksamhet som är som en spann med ett hål i där allt bara rinner ur, säger Peter Johansson.

Oppositionen kritisk mot Karin Enströms hållning

#text=5460042#En försvarsministersom hamnat i konflikt med Försvarsmakten om materielinköpen är allvarligt, menar oppositionen.

Josef Björklund

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista