1 av 2
Byggnader i Aleppo som helt raserats av bombanfall från luften. Arkivfoto: Johan-Mathias Sommarström/Sveriges Radio.
2 av 2
Bashar al-Assad. Foto: Scanpix

Många döda i attack mot polis i Syrien

Syriska rebeller har dödat ett 30-tal regeringssoldater i en attack mot en polisskola i staden Khan al-Assal i provinsen Aleppo. Det uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

Rebellerna har stridit i dagar för att ta kontroll över en av regimens sista befästningar i de västra delarna av Aleppoprovinsen och lyckades i morse ta kontroll över stora delar av polisstationen, enligt SOHR med bas i London.

Under natten fritog rebeller från jihadistgruppen al-Nusra ett "hundratal" fångar från ett fängelse i de norra delarna av provinsen Raqa, enligt SOHR. Uppgifterna har inte kunnat bekräftas av oberoende källor.

Syriens president, Bashar al-Assad, har ställt upp för en intervju i brittiska The Sunday Times. Han säger att han inte överväger att ge upp efter det krig som snart har pågått i två år. Också att striderna inte handlar om hans roll som president och att han är redo att tala med den politiska oppositionen, men inte med – som han säger – beväpnade terrorister.

Ekot och TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista