Sveriges Radio toppar Förtroendebarometern

I dag presenterades Förtroendebarometern som mäter allmänhetens förtroende för medieföretag, institutioner och företag i landet. För tredje gången toppar Sveriges Radio listan – denna gång med 76 procent.

– Att vi har ett högt förtroende handlar väldigt mycket om att vi lever upp till publikens krav och förväntningar på oss, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Sveriges Radio ligger i topp med 76 procent, före SVT på 73 procent. Systembolaget (63 procent) kommer på en fjärde plats efter Universitet och högskolor (65 procent).

Barometern visar också att förtroendet för riksdagen har ökat.

I botten ligger Sverigedemokraterna (9 procent), Centerpartiet (10 procent) och Migrationsverket (9 procent).

Förtroendebarometern, som görs av Medieakademin och Göteborgs universitet, presenterades i dag på Mediedagarna, Meg, i Göteborg.

 Ekot
 
 
 

Förtroendebarometern

Förtroendebarometern görs av Medieakademin och Göteborgs Universitet och mäter allmänhetens förtroende för medier, företag och institutioner och har genomförts sedan 1997. Förtroendebarometern genomförs av TNS Sifo på uppdrag av Medieakademin och bygger på 1220 nätenkäter fr.o.m. 7 februari t.o.m. den 17 feb. Andelen som redovisas är de som har mycket eller ganska stort förtroende bland personer som har en åsikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".