Minnesplats vid järnvägskorsningen på Järsögatan. Foto: Jonas Eriksson/Scanpix

Kumlafallet: 44-åringen begärd häktad

Polisen: "Vi ska undersöka datorer"
1:13 min

Den man som som misstänks för sexualbrott mot flera unga flickor, varav en 13-åring som tros ha tagit sitt liv i fredags, begärs häktad på sannolika skäl.

Mannen är i medelåldern och hemmahörande i Västsverige. Han är misstänkt för sexuellt ofredande mot en person, sexuellt tvång och utnyttjande av barn för sexuell posering.

I går eftermiddag hölls ett långt förhör, där mannen fick ta del av de anklagelser som riktas mot honom.

– Allt han har blivit delgiven misstanke om förnekar han, säger mannens advokat, Ingvar Backman.

Vid 11-tiden i förmiddags lämnade åklagaren in häktningsframställan och klockan tre i eftermiddag hålls häktningsförhandling.

En av målsägarna är alltså en 13-årig flicka som tog sitt eget liv i Kumla förra veckan. Enligt polisen finns det kopplingar mellan de misstänkta sexbrotten och det eventuella självmordet.

Polisen misstänker att fler personer kan ha utsatts för mannen, men vill för tillfället inte säga något om vad  som händer i utredningen.

– Jag vill inte säga vad som framkommit i förhör. Vi fortsätter att bearbeta information som vi har och undersöka datorer och annan teknisk utrustning, säger Örebropolisens presstalesman Mats Nylén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".