Moderaternas partisekreterare Kent Persson inledde mötet i Karlstad. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.

Nu vill M locka väljare från hela landet

"Handlar om att sätta människor i jobb"
1:36 min

I dag samlas moderater från hela landet i Karlstad och mötet inleddes med partisekreteraren Kent Persson som slår ett slag för att Moderaterna ska locka väljare från hela landet.

– Vi tror på hela Sverige. Ett Sverige där fler människor har möjlighet att lägga sina egna pusselbitar. Tillsammans ska vi utveckla och förnya Moderaternas politik. Tillsammans ska vi skapa det Sverige vi vill leva i, ett Sverige som håller ihop. Det är inte en valfråga. Det är en framtidsfråga, sade han.

Inför omkring 2 000 förtroendevalda moderater från hela landet betonade alltså partisekreteraren vikten av att bryta det han tror att många ser som en stockholmsfixering i politiken. Politiken måste blir mer angelägen för enskilda, enligt Kent Persson som radade upp ett antal områden där han tycker att partiet kan bli bättre.

Det handlar bland annat om att man ute i kommunerna ska se över hur upphandlingar bättre kan gynna lokala företag och hur förutsättningarna ska bli bättre för företagande.

Men Kent Persson levererade inga nya förslag:

– Jag vill uppmana alla här att fortsätta fundera över hur ni kan utveckla era arbetssätt i era kommuner så att det blir lättare att driva fram företag i hela Sverige, sade han.

Men frågan är då vilket svar Moderaternas Kent Persson har på utvecklingen i många mindre kommuner, där allt färre invånare försörjer allt fler, en utveckling som enligt många bara kommer att fortsätta?

– Det generella svaret på det är att vi måste utveckla vår arbetslinje. Men det handlar också om att sätta alla människor i jobb i hela landet. Det här kommer att vara kärnan i valrörelsen 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".