Indiska barn är bland dem som också protesterar mot våldtäkter mot barn och kvinnor. Den uppmärksammade gängvåldtäkten i New Dehli var den tändande gnistan för många indier. Foto: Biswaranjan Rout/Scanpix.

Sex gripna för våldtäkt på turist

Sex män har gripits för gruppvåldtäkten mot en schweizisk turist i centrala Indien, uppger polis. De ställs inför rätta på måndagen.

Kvinnan var på cykelsemester med sin make i delstaten Madhya Pradesh när paret i fredags kväll överfölls av en grupp män som rånade dem och förgrep sig på kvinnan. Kvinnan fördes till staden Gwalior för vård och har senare kunnat lämna sjukhuset.

En talesman för delstatspolisen rörde upp starka känslor med sitt skuldbeläggande uttalande, rapporterar brittiska The Independent.

– Varför valde de den platsen? De hade kunnat stanna vid en polisstation på vägen till området där de campade och frågat om platser att övernatta på, sade polistalesmannen Avnesh Kumar Budholiya på söndagen.

Chambaldalen, där paret anfölls, är känt i Indien för sin laglöshet. De misstänkta förövarna ska ha drivit ett olagligt spritbränneri i närheten.

Schweiz utrikesdepartementet uttryckte djup chock över den "tragiska händelsen" som än en gång sätter ljuset på kvinnors säkerhet i Indien.

Övergreppet inträffade knappt tre månader efter den uppmärksammade gruppvåldtäkten och mordet på en 23-årig student i New Delhi, en händelse som utlöst landsomfattande protester.

TT-AFP

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".