Tidigare har man hittat hästkött i lasagnen från Martin&Servera. Foto: Scanpix.

Matgrossist drar tillbaka hästrostbiff

Matgrossisten Martin&Servera som levererar till storkök och restauranger återkallar ett ton rostbiff från 112 kunder efter att det hittats hästkött i rostbiffen.

Grossisten har även dragit tillbaka 440 kilo pastrami, som en försiktighetsåtgärd, skriver Aftonbladet. Fler tester kommer att göras, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Tidigare har Martin&Servera hittat spår av hästkött i sin lasagne.

På förpackningen stod det att rostbiffen var av nötkött från Polen, men dna-test visar att köttbiten var häst.

– Vi har återkallat rostbiffen, informerat våra kunder och säljstoppat den så klart. Den finns inte på marknaden. Vi måste gå till botten med det här och se hur det har kunnat vara möjligt. Det blir rättssak av det hela. Det är uppenbart ett bedrägeri, säger Nils Berntsson, marknadsdirektör på matgrossisten Martin&Servera, till TT.

Rostbiffen har levererats till hela landet.

Det är första gången som ett helt köttstycke, märkt med ursprungsland och köttyp, visat sig innehålla något annat än vad märkningen gör gällande sedan hästköttskandalen uppmärksammades, uppger Livsmedelsverket. Verket har inte kännedom om något liknande, enligt TT.

Ekot/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".