Foto: Scanpix

Inga spår av gift eller strålning kring Berezovskij

Betraktar dödsorsaken som okänd
1:29 min

Det fanns inte några spår av kemiska eller radioaktiva ämnen i den ryske affärsmannen Boris Berezovskijs hem i London, där han hittades död i går. Polisutredningen fortsätter.

Den brittiska polisen betraktar fortfarande dödsorsaken som okänd, Men man har nu krympt avspärrningarna ordentligt kring huset där Berezovskij hittades död igår.

De experter som kallats in för att söka efter misstänkta substanser har inte hittat några och har förklarat området som säkert.

Experterna på radioaktiva och biologiska substanser kallades in omedelbart när man insåg vem som hittats död i badkaret i huset i Ascot några mil utan för London.

Färskt i minnet finns mordet på Alexander Litvinenko, Putin-kritiker och vän till Boris Berezovskij, som förgiftades i London 2006 med det radioaktiva ämnet Polonium.

Ryska myndigheter har anklagat Berezovskij för att ha legat bakom mordet men Litvinenkos änka har istället anklagat Kreml för att legat bakom hennes makes död.

Det är ett dödsfall som fortfarande utreds av myndigheterna, i vilket Boris Beresovskij varit ett av huvudvittnena.

Samtidigt kommer motstridiga uppgifter om Boris Beresovskis sinnestillstånd under de sista veckorna i livet.

Nästan utblottad efter en uppslitande skilsmässa och en förlorad juridisk strid med den före detta affärspartnern, fotbollslagets Chelseas ägare Roman Abramovich, ska han så sent som i fredags ha sagt till tidningen Forbes ryska upplaga att han förlorat meningen med livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".