1 av 3
Foto:Scanpix
2 av 3
Foto: Scanpix
3 av 3
Foto: Scanpix

Hundratusentals i protest mot homoäktenskap

"Ett barn ska ha en mamma och en pappa"
1:20 min

I Frankrike har demonstrationer mot homoäktenskap fortsatt i kväll. Enligt polisen har över 300 000 personer deltagit, medan arrangörerna talar om över en miljon demonstranter.

– Vi demonstrerar för att ett barn behöver en mamma och pappa för att komma till, och ett barn behöver kärlek från båda, säger en ung demonstrant.

Hundratusentals har i dag visat att de är emot både äktenskap för samkönade par och adoptioner för homosexuella. 

Med rosa och blå flaggor med streckfigurer på, som föreställer en kärnfamilj, en mor, en far och två barn har de tågat genom Paris. Arrangörerna talar om hela en miljon fyra hundra tusen deltagare, medan polisen uppger att de har varit 300 000.

I eftermiddags uppstod tumult och polisen skingrade massorna med tårgas.

Det är i sista minuten som dagens protest har genomförts. Den fjärde april ska lagförslaget behandlas i senaten och parlamentets underhus har redan godkänt det.

Frågan visar på en stark splittring och många högerpolitiker, ministrar och tidigare medarbetare under president Sarkozy fanns med vid förra demonstrationstillfället. Inga tecken finns på att Frankrikes socialistiske president Hollande kommer att backa från att ge samkönade par utvidgade rättigheter.

Håll dig uppdaterad med Ekot

Följ oss på Facebook och Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".